Skip to content


5 tips til smart drift i løpet av sommerukene!Alle artikler

Vi er inne i en periode der mange reiser bort på ferie, og det er fort gjort å glemme viktige forebyggende tiltak på eiendommer før ferien. Vi har derfor tatt en prat med Eiendomssjefen i L.A. Lund, Per Kristian Roll for å dele hvordan han gjør eiendommene våre "ferieklare". 

 

 
 

Per Kristian leder drift og forvaltning i L.A. Lund, og har en bred teknisk bakgrunn. Han er både rørleggermester, og har teknisk ingeniør faglig bakgrunn. I L.A. Lund har han jobbet i fire år. 

Tipsene passer spesielt godt til eiendomsbesittere uten teknisk kompetanse, og alle som er interessert i god eiendomsforvaltning!


  1. Optimaliser driften på teknisk anlegg! Dersom det er implementert på eiendommen, benytt behovsstyrt ventilasjon - dette kan gi et lavere energiforbruk, og påse at temperaturer for de tekniske anleggene er riktig innstilt. Det er viktig å trimme de tekniske anleggene for sommer og feriedrift slik at driftskostnadene blir så lave som mulig.
  2. Aktiver strømsparefunksjon på utstyr som har mulighet for det.
  3. Gå over alle takflater for å se at de er i orden. Mye nedbør på kort tid kan medføre lekkasjer som kan koste dyrt, og være svært uheldig for leietakere.
  4. Gå en runde rundt eiendommen for å påse at eiendommen ser bra ut før ferien! Det kan være mangler i fasaden, gress og busker som må klippes, avfall som må fjernes, behov for tydeligere oppmerking av parkeringsplasser, og kommer som ikke er tette. Ta gjerne en runde med leietager(e) før ferien slik at de føler seg ivaretatt. Hvem og hvor mange er i bygget gjennom ferien? Brukeren av bygget sitter også på verdifull kunnskap som er der daglig. Fornøyde leietagere er en oppskrift for suksess.
  5. Hvis mulig, sørg for å ha en vaktmester tilgjengelig hvis noe skulle skje. Vi har alltid to vaktmestre i beredskap som gir en sikkerhet både for oss og våre leietagere. Sjekk gjerne om kontaktlister til leverandører er oppdatert dersom noe skulle skje igjennom ferien.
Vi tar stadig vekk på oss forvaltningsoppdrag for eiendomsbesittere som ønsker å sette ut forvaltning og drift av eiendommen(e) sine. Ønsker du en uforpliktende prat. Ta kontakt med oss!

 

Vi ønsker dere en riktig god sommer!

 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale!