Skip to content


Miljøvennlig vaskehall i AskerAlle artikler

L.A. Lund har skapt en bærekraftig vaskehall i Asker – gjenvinner inntil 90% av vannforbruket – vil utfordre andre til å gjøre det samme!

 


Vaskehall Asker

Asker Bilvask har vært en stor opptur for L.A. Lund siden oppstarten for ett år siden. Ideen om en miljøvennlig og bærekraftig vaskehall oppsto etter et ønske fra Asker Bilutleie om en vaskehall på eiendommen Røykenveien 70 i Asker. Leietakeren ønsket seg først og fremst en generell vaskehall, men så kom utleier, L.A. Lund, på andre tanker.

Vi ønsket et annerledes uttrykk enn konkurrentene, som er bygget for å vare, med mest mulig miljøfokus, forteller Stein Landmark, Utviklingssjef i L.A. Lund. Og det stopper ikke her - nå vurderes solcellepanel som primær energidriver.

Asker Bilvask har både vannrens, svanemerket kjemi og er en høykvalitetsmaskin fra den anerkjente leverandøren Washtech, som gir et meget godt vaskeresultat. Utviklingssjefen trekker også frem synlighet, luftighet, integrasjon på tomten, belysning og adkomst som positive elementer ved anlegget. Vi er meget godt fornøyde med prosjektet, og opplever stadig økt kundemasse på anlegget.

Vannflyt

Bærekraft - viktig for eiendomsbransjen

Kristin Folge, administrerende direktør i L.A. Lund, forteller at selskapet har et sterkt fokus  på miljøvennlige og bærekraftige tiltak på samtlige av sine eiendommer. Ved oppgraderinger av eiendommer og på nybygg, legges det solid vekt på miljøvennlige løsninger. Vi samarbeider også med våre leietakere for å redusere miljøbelastninger fra avfall, energibruk eller ved behov for ombygging og løpende tilpasninger. I tillegg er vi igang med preanalyse Breeam In-Use på alle våre eiendommer.

Fakta, råd og innsikt

Vaskehaller for transportmidler påvirker miljøet gjennom stort forbruk av vann og kjemikalier, samt gjennom utslipp av forurenset vaskevann. Gjennom å velge egnede rengjøringskjemikalier, tilpasse renseteknikken til vaskemetoden og ha gode rutiner for drift og vedlikehold, kan utslippene av metaller og organiske stoffer begrenses betydelig. Så langt i år har vi vasket nærmere 7000 biler, og det er fortsatt god kapasitet.
Vaskehallen gjenvinner inntil 90 % av vannforbruket. Det blir kun benyttet svanemerkede produkter.

God mottakelse 

Utviklingssjefen i L.A. Lund beskriver den bærekraftige prosessen hos Asker Bilvask slik:

"Gjenbruk av vann er fornuftig og økonomisk, og når resultatet blir like bra så er det utelukkende oppsider ved dette. Bærekraft handler også om brukernes opplevelse av anlegget; lyst, trygt, romslig og enkelt. I tillegg kan du fylle spylevæske fra tank og ikke plastkanner på anlegget. Anlegget er lite glorete, nedtonet og har et mer miljøuttrykk".

 

Bil i vaskehall

Hvordan har Asker Bilvask blitt tatt imot av kunder?

Mottakelsen har vært veldig god, og vi får positive tilbakemeldinger fra våre kunder. Det gjelder alt fra vaskeresultatet, adkomst, betjening og den generelle opplevelsen av anlegget, sier en stolt utviklingssjef i L.A. Lund, Stein Landmark. Det tradisjonsrike eiendomsselskapet er allerede nå i gang med arbeidet med å se om de kan få til lignende installasjoner på andre av sine eiendommer.